Risicoanalyse bliksembeveiliging

Waarom een Risicoanalyse bliksembeveiliging? Het geeft u duidelijkheid in de mate van bliksembeveiliging die voor u van toepassing is. Een bliksembeveiligingsinstallatie laten installeren is niet goedkoop. Een eenvoudige bliksembeveiligingsinstallatie op uw bedrijfspand/ woning kost al snel enkele honderden Euro’s.
U kunt zich natuurlijk voorstellen dat de kosten aanzienlijk oplopen als uw pand of woning groter is. Ook de beveiligingsklasse speelt een rol. Hoe hoger de beveiligingsklasse hoe meer geld het u gaat kosten.

Risicoanalyse bliksembeveiliging geeft inzicht

Uiteraard is een bliksembeveiligingsinstallatie een vorm van beveiliging. Als de keuze gerechtvaardigd is, is het ook zeker geen ‘weggegooid geld’. Natuurlijk kunt u advies inwinnen bij een installateur van bliksembeveiliging maar u loopt dan natuurlijk het risico dat de installateur snel geneigd is om te concluderen dat het inderdaad noodzakelijk zou zijn om de installatie aan te brengen. De installateur is dan ook een “afhankelijke” partij in deze; zij hebben een duidelijk commercieel belang!

De noodzaak om een bliksembeveiligingsinstallatie te plaatsen verschilt dus per situatie. Een beveiliging is dan ook niet overal nodig. In de NEN-EN-IEC 62305, normeringen die door de installatiebranche zelf zijn opgesteld, is een berekeningsmodel opgenomen waarmee kan worden vastgesteld of bliksembeveiliging noodzakelijk is.

Mocht u nog vragen hebben of meer (voordelen)willen weten dan kunt u altijd

contact met ons opnemen