Het gevaar van blikseminslag

Bij bliksem vindt een elektrische ontlading in de atmosfeer plaats. Nederland telt 100.000 tot 250.000 geregistreerde blikseminslagen per jaar. In een straal van één kilometer rond een gegeven pand zijn bij een onweersbui gemiddeld 20 inslagen. Als gevolg van klimaatverandering zal naar verwachting het aantal onweersbuien de komende jaren alleen maar toenemen. De spanning door blikseminslag heeft tot gevolg dat apparatuur zoals computers, telefooncentrales, alarmsystemen, radio, televisie, klimaatregelingen en e-mailsystemen vaak onherstelbaar worden beschadigd.

Financiële schade blikseminslag

Naar schatting bedraagt de financiële schade door blikseminslagen 50 tot 100 miljoen euro per jaar. De kosten van bliksembeveiliging zijn dan ook slechts een fractie van de kosten bij schade door blikseminslag. Deze schade zal de komende jaren alleen maar toenemen naarmate onze afhankelijkheid van ICT groeit. Een blikseminslag legt namelijk complete ICT-systemen en infrastructuren plat.

Naast volledige blikseminstallaties kunt u ook voor advies bij ons terecht. Maak hiervoor een afspraak met onze deskundige dhr. Van Waaijen via 06 33 950 851 of stuur een e-mail naar [email protected].

Vraag hier een offerte aan 06 33 950 851

Bliksemschade

Iedereen kan zich iets voorstellen bij de directe schade van een blikseminslag: brand, instorting en zwartgeblakerde apparatuur zijn de schrijnende gevolgen. De indirecte schade wordt echter vaak over het hoofd gezien.

Indirecte bliksemschade

Bij indirecte blikseminslag slaat de bliksem in de omgeving in. Er ontstaat overspanning op elektrische leidingen die schade aan de apparatuur veroorzaakt. In het ergste geval beschadigen de ondergrondse netwerken, waardoor u niet meer verbonden bent met de gastoevoer en de binnenkomende kabels voor televisie en internet. Dit is een situatie die u kunt voorkomen.

Professional in bliksembeveiliging

Bij Bliksem Belang weten wij wat het betekent om goed te beschermen tegen bliksem. Ons bedrijf is al jarenlang actief op het gebied van bliksembeveiliging, overspanningsbeveiliging en aarding. Dit doen wij niet alleen voor particulieren, boerenbedrijven en kantoorpanden, maar ook bedrijven die met grotere elektronische installaties werken. Wij hebben de ervaring en het vakmanschap in huis om professionele veiligheid te bieden.

Offerte aanvragen bliksembeveiliging

Wilt u meer informatie over bliksembeveiliging of een vrijblijvende offerte ontvangen? Vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.