Bliksembeveiliging

Bliksem Belang BV verzorgt al jaren optimale bliksembeveiliging in heel Nederland. Met onze persoonlijke dienstverlening bieden wij landelijk expertise aan installateurs, aannemers, bedrijven en particulieren. Wij beveiligen woningen, kantoorpanden en zelfs monumenten tegen directe en indirecte bliksemschade. Bij Bliksem Belang ben u verzekerd van:

  • Bekwaamheid door certificering
  • Persoonlijke en transparante dienstverlening
  • Complete dienstverlening
  • Risicoanalyse, plaatsing en inspectie
  • Flexibiliteit en snelheid

Een afspraak maken? Bel ons op 06 33 950 851 of

Vraag hier een offerte aan

Het gevaar van bliksem

Bij bliksem vindt een elektrische ontlading in de atmosfeer plaats. Bliksem is levensgevaarlijk en kan veel schade aanrichten. Nederland telt 100.000 tot 250.000 geregistreerde blikseminslagen per jaar. In een straal van één kilometer rond een gegeven pand zijn, bij een onweersbui, gemiddeld 20 inslagen. Als gevolg van klimaatverandering zal naar verwachting het aantal onweersbuien de komende jaren alleen maar toenemen. De spanning door blikseminslag heeft tot gevolg dat apparatuur zoals computers, telefooncentrales, alarmsystemen, radio, televisie, klimaatregelingen, fax- en e-mailsystemen vaak onherstelbaar worden beschadigd. Naar schatting bedraagt de financiële schade door blikseminslagen 50 tot 100 miljoen euro per jaar. De kosten van bliksembeveiliging zijn dan ook slechts een fractie van de kosten bij schade door blikseminslag. Deze schade zal de komende jaren alleen maar toenemen naarmate onze afhankelijkheid van ICT groeit. Een blikseminslag legt namelijk complete ICT-systemen en infrastructuren plat. Voorkomen is beter dan genezen.

Is bliksembeveiliging noodzakelijk?

Soms is het onduidelijk in welke mate een pand of installatie beveiligd is tegen blikseminslag. Met een onderzoek en risico inventarisatie van Bliksem Belang B.V. weet u precies waar u aan toe bent en dat is wel zo prettig. Onze professionele monteurs geven u graag advies. De risicoanalyse bliksembeveiliging controleert de huidige mate van beveiliging, indien aanwezig. Vervolgens kan er geconcludeerd worden of en in welke mate er bliksembeveiliging geïmplementeerd moet worden. De noodzaak om een bliksembeveiligingsinstallatie te plaatsen verschilt per situatie. In de NEN-EN-IEC 62305, normeringen die door de installatiebranche zelf zijn opgesteld, is een berekeningsmodel opgenomen waarmee kan worden vastgesteld of bliksembeveiliging noodzakelijk is.

Risicoanalyse aanvragen

Certificatie

Bliksem Belang B.V. is BRL 1201 gecertificeerd. De BRL 1201 is een certificatieregeling voor ontwerp, installatie en inspectie van bliksembeveiligingsinstallaties. Het is een zware regeling die gebaseerd is op de meest moderne, wereldwijde norm op het gebied van bliksembeveiliging: de NEN-EN-IEC 62305.

bliksembeveiliging gecertificeerd BRL 1201 certificaat

Directe en indirecte bliksemschade

Iedereen kan zich iets voorstellen bij de directe schade van een blikseminslag. Het is immers zichtbaar: brand, instorting en zwartgeblakerde apparatuur zijn de schrijnende gevolgen. De indirecte schade wordt echter vaak over het hoofd gezien. Bij indirecte blikseminslag slaat de bliksem in de omgeving in. Er ontstaat overspanning op elektrische leidingen die schade aan de apparatuur veroorzaakt. In het ergste geval beschadigen de ondergrondse netwerken waardoor u niet meer verbonden bent met de gastoevoer en de binnenkomende kabels voor televisie en internet. Dit is een situatie die u kunt voorkomen.

Bliksemschade voorkomen

Bij Bliksem Belang weten wij wat het betekent om goed te beschermen tegen bliksem. Ons bedrijf is al jarenlang actief op het gebied van bliksembeveiliging, overspanningsbeveiliging en aarding. Dit doen wij voor particulieren, boerenbedrijven, kantoorpanden, maar ook bedrijven die met grotere elektronische installaties werken. Wij hebben de ervaring en het vakmanschap in huis om professionele veiligheid te bieden. Naast volledige blikseminstallaties kunt u voor advies en gedegen rapportage ook bij ons terecht. Maak hiervoor een afspraak met onze deskundige Dhr. Van Waaijen via 06 33 950 851 of stuur een e-mail naar [email protected].

Bliksembeveiliging door installatie

Een bliksembeveiligingsinstallatie beschermt een pand tegen de gevolgen van blikseminslag. Een blikseminstallatie bestaat uit twee gedeelte: De uitwendige -en de inwendige blikseminstallatie. De uitwendige bliksembeveiliging bestaat uit:

  • Opvangers
  • Afleiders
  • Aarding
  • Potentiaalvereffening

Het is echter noodzakelijk om naast uitwendige bliksembeveiliging ook een inwendige bliksembeveiliging te realiseren. De inwendige bliksembeveiliging van Bliksem Belang beschermt tegen overspanning en schade aan uw apparatuur. De inwendige bliksembeveiliging bestaat uit overspanningsbeveiliging volgens het zoneconcept NEN – 62305 deel 1 t/m 4.

Benieuwd naar onze werkwijze? Bekijk onze video.

Bekijk video

Offerte aanvragen?

Bij Bliksem Belang zorgen wij voor professioneel advies, heldere rapportage en prijsafspraken. De klant staat bij ons voorop! Wilt u uw pand(en) beschermen tegen de directe en indirecte schade van blikseminslag? Laat uw gegevens gerust achter d.m.v. onderstaand formulier en wij nemen spoedig contact met u op.

Contact

Uw gegevens