Overspanningsbeveiliging

Overspanningsbeveiliging is een essentieel onderdeel van een goede beveiliging tegen blikseminslag. Door veranderingen in het klimaat, krijgen we steeds vaker te maken met hevige weersverschijnselen, zoals onweersbuien. Bij bliksembeveiliging wordt vaak alleen gedacht aan een bliksemafleider die vanaf een punt de energie naar de grond geleidt. Maar wist u dat een inslag in de nabije omgeving ook enorme schade kan aanrichten? In dat geval is een bliksemafleider niet genoeg om uw apparatuur te beveiligen tegen blikseminslag.

De gevolgen van overspanning

Wanneer de bliksem inslaat in de nabije omgeving ontstaat er een groot spanningsverschil tussen de aarde en leidingen, snoeren en kabels. Het gevolg van dit spanningsverschil is dat de bliksem hierdoor alsnog gemakkelijk overspringt. Zo kan overspanning grote schade aanrichten aan de essentiële netwerken waar uw woning of bedrijf van afhankelijk is. Alle ondergrondse netwerken kunnen beschadigd raken. Denk aan de stroomtoevoer of de snoeren en kabels voor televisie en internet. Hierdoor beschadigen niet alleen uw netwerken, maar ook uw apparatuur. En dat willen we natuurlijk niet hebben.

De financiële gevolgen van schade door blikseminslag

Voor de directe schade van blikseminslag kunt u zich verzekeren, maar niet voor de indirecte gevolgen. Wat betekent het voor uw bedrijf wanneer u een aantal dagen zonder internet zit? Of als u en uw medewerkers moeten werken in een gebouw zonder stroom? Als uw bedrijfsvoering afhankelijk is van deze voorzieningen, is het voorkomen van deze financiële risico’s beter dan genezen.

Overspanningsbeveiliging beschermt uw apparatuur

Met overspanningsbeveiliging voorkomt u dat ook blikseminslag in de nabije omgeving geen gevolgen heeft voor u en uw bedrijf. De overspanningsafleiders vangen de hoge piekspanningen op en maken het spanningsverschil zo klein mogelijk. Dit voorkomt overbelasting en schade aan uw netwerken, leidingen en apparatuur. Altijd en overal: hoe onvoorspelbaar onweer ook is.

Norm overspanningsbeveiliging

Beveiliging tegen overspanning voorkomt niet alleen (financiële) schade aan uw bedrijf, sinds 2006 is overspanningsbeveiliging zelfs een integraal onderdeel van de norm NEN-62305. Deze norm bestaat uit:

  • termen en definities
  • risicoanalyse
  • beveiliging van objecten en mensen
  • beveiliging van elektrische en elektronische systemen
  • nutsvoorzieningen en andere binnenkomende bekabeling

Offerte overspanningsbeveiliging aanvragen

Bent u op zoek naar professionele overspanningsbeveiliging voor het beveiligen van uw elektronische apparatuur, uw elektrotechnische systemen en uw belangrijke data? Wilt u ook liever niet het risico lopen op financiële schade doordat u bedrijf stil komt te liggen?

Bliksem Belang B.V. s uw specialist in bliksembeveiliging en aardingen. Met ervaring in het bieden van de beste oplossingen op maat, kunnen onze professionele medewerkers uw bedrijfspand, uw monumentaal pand of woning tot een veilige omgeving maken. Bliksem Belang werkt volgens de laatste normen en richtlijnen om tde beste beveiliging te kunnen bieden.

Vraag via onze website snel en eenvoudig een offerte aan. Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op. Wij geven u graag advies.

Offerte overspanningsbeveiliging aanvragen