Aardingen: onderdeel van bliksembeveiliging

Aardingen zijn een belangrijk onderdeel van bliksembeveiliging. Aardingen zorgen ervoor dat gebruikers niet in contact komen met spanningsstromen. Erg belangrijk voor uw veiligheid en die van uw medewerkers dus. Al helemaal wanneer er door de bliksem extra spanning is. Aardingen zorgen daarnaast tijdens onweer voor de afvoering van bliksem.

Badkamer aarden

Aarding is belangrijk in uw gehele pand of woning, maar aarding van de badkamer mag zeker niet vergeten worden bij bliksembeveiliging. Water is een goede elektrische geleider, waardoor een ruimte als de badkamer extra gevoelig is voor hoge elektrische spanning. Badkamer aarding is eigenlijk ‘potentiaalvereffening’. Alle metalen voorwerpen in de badkamer moeten namelijk hetzelfde elektrische potentiaal hebben, zodat de spanning gelijk is en er geen spanning tussen de afzonderlijke voorwerpen voorkomt. 

Uw aardingen laten slaan

Bliksem Belang BV is al jaren actief in het leveren van aardingen en beschermingsleidingen. Onze professionals geven betrouwbaar advies en stellen een gedegen rapportage op. Bij het slaan van de aardingen maken zij gebruik van de specifieke aardlagen. Het systeem waarborgt daarnaast een goede koppeling van de staven en een snelle indrijftijd.

Bliksem Belang BV verzorgt voor u:

  • Het slaan van aardingen ten behoeve van elektrotechnische installaties;
  • Het monteren van beschermleidingen;
  • Het monteren van fundatie aarding;
  • NUON distributiestations;
  • Bedrijven (installatiebureaus);
  • Particuliere woonhuizen;
  • Potentiaalvereffening (badkamer aarding).

Aardingen meten

In de praktijk blijkt dat de weerstand van bestaande individuele aardingen in de loop der jaren kan toenemen. Dit komt bijvoorbeeld door:

  • Beschadigingen van buitenaf
  • Corrosie
  • Graafwerkzaamheden

Het is daarom belangrijk dat u uw aardingen regelmatig laat meten. Onze professionals meten de aardingen volgens een genormeerde methode en met een geijkt meetinstrument. De rapportage leveren we digitaal.

Advies in aardingen

Bliksem Belang BV is een betrouwbare partner met een jarenlange expertise. Door onze brede inzetbaarheid nemen wij het gehele traject tijdens de bouw voor u uit handen. Wij werken zeer efficiënt en u heeft bij ons u slechts één aanspreekpunt. Wel zo handig.

Bent u op zoek naar betrouwbaar advies en een gedegen rapportage? Neem dan contact met ons op en laat u informeren naar de vele mogelijkheden van Bliksem Belang BV.

Offerte overspanningsbeveiliging aanvragen