Bliksembeveiliging voor uw huis en/of bedrijfspand

Vraag hier een offerte aan

Bliksembeveiliging is belangrijk. Er zijn jaarlijks twee tot drie blikseminslagen per km2 in de Benelux, voor Nederland 250.000 geregistreerde inslagen per jaar. Deze cijfers geven aan dat bliksembeveiliging van gebouwen en installaties van het grootste belang is. In een straal van ongeveer een kilometer rond een gegeven pand zijn, bij een “onweersbui”, ongeveer 20 inslagen. Deze inslagen zijn dus vaak indirecte! Maar ook deze indirecte inslagen, bij u in de buurt, zorgen echter vaak voor gevolgschade die wel tien tot twintig keer groter kan zijn dan bij een directe inslag. Via allerlei leidingen zoals telefoon, gas, water, televisie, radio, elektra kan door een inslag in de buurt spanning een pand toch binnenkomen. Met als gevolg dat apparatuur zoals computers, telefooncentrales, alarmsystemen, radio en televisie, klimaatregelingen, fax-en e-mailsystemen (vaak) onherstelbaar worden beschadigd.

Vaak is deze schade door de verzekering gedekt, maar de gevolgschade daarentegen meestal niet. Een week of langer onbereikbaar zijn, alle software en informatie van computers verloren gegaan, geen alarm meer, geen verwarming of koeling meer gedurende een aantal dagen, geen productie… Een schrikbeeld dat morgen nog werkelijkheid kan worden als er geen of onvoldoende bescherming is tegen inslagen. Uit onze ervaring blijkt dat de kosten voor bliksembeveiliging vaak slechts een fractie van de kosten zijn als die van de eventuele schade! En deze schade is een zeer reële factor waar men wel rekening mee dient te houden.

Het toegenomen aantal blikseminslagen per jaar brengt een groot risico met zich mee voor ondernemers en particulieren. Iets wat voor veel ondernemers nog een onbekend probleem is. Ook projectontwikkelaars hebben er baat bij om rekening te houden met beveiliging bij het realiseren van woning- en kantoorbouw. Een gedegen bescherming houdt in dat er zowel voor uitwendige als inwendige schade (overspanningsbeveiliging) maatregelen zijn getroffen. De gevolgschade van inwendige schade door overspanning kan wel tien tot twintig keer groter kan zijn dan bij een directe inslag! Via allerlei leidingen zoals telefoon, gas, water, televisie, radio, elektra kan door een inslag in de buurt spanning een pand toch binnenkomen. Dit heeft als gevolg dat apparatuur zoals computers, telefooncentrales, alarmsystemen, radio en televisie, klimaatregelingen, fax-en e-mailsystemen (vaak) onherstelbaar worden beschadigd. Uw bedrijf komt letterlijk stil te liggen!

Indirecte schade vaak groter voor bedrijven zonder bliksembeveiliging

Vaak bent u verzekerd tegen de directe uitwendige schade van blikseminslag, maar niet gevolgschade. Stelt u zich voor dat uw apparatuur niet meer werkt. Een week of langer is uw kantoor onbereikbaar of zit zonder verwarming en airconditioning. Alle software en informatie van computers gaat verloren, geen alarm meer, geen verwarming of koeling meer gedurende dagen, geen productie…… Een nachtmerrie voor een ondernemer!

Een bliksembeveiligingsinstallatie beschermt een pand tegen de gevolgen van blikseminslag. Een blikseminstallatie bestaat uit twee gedeelte: De uitwendige -en de inwendige blikseminstallatie.

Uitwendige bliksembeveiliging

  • Opvangers
  • Afleiders
  • Aarding
  • Potentiaalvereffening

Inwendige bliksembeveiliging

De inwendige bliksembeveiliging bestaat uit Overspanningsbeveiliging volgens het zoneconcept NEN – 62305 deel 1 t/m 4. Bliksem Belang verzorgt al 60 jaar gedegen en professionele beveiliging tegen uitwendige en inwendige schade van blikseminslag. Bliksem Belang  is gecertificeerd volgens de nieuwe norm BRL 1201

Offerte aanvragen?

Wilt u ook veilig met een gerust hart kunnen ondernemen? Bij Bliksem Belang zorgen wij voor professioneel advies, heldere rapportage en prijsafspraken. De klant staat bij ons voorop! Wilt u uw pand(en) beschermen tegen de directe en indirecte schade van blikseminslag?

Vraag dan hier een offerte aan

Een bliksembeveiligingsinstallatie beschermt een pand tegen de gevolgen van blikseminslag. Een blikseminstallatie bestaat uit twee gedeelte: De uitwendige -en de inwendige blikseminstallatie.
De inwendige bliksembeveiliging bestaat uit Overspanningsbeveiliging volgens het zoneconcept NEN – 62305 deel 1 t/m 4

Bodembelang is gecertificeerd volgens de nieuwe norm BRL 1201

Contact

Dhr. S. van Waaijen

Handelsweg 10
1851NX Heiloo
Nederland

T: (06) 33 950 851
E: info@bliksembelang.nl